Pantofii de azi, durerea de maine

pantofi-val-dark-brown

Prima pereche de pantofi pe care probabil ai probat-o a fost a mamei tale. Prima pereche de pantofi cu toc pe care i-ai avut au fost roz. Probabil i-ai primit impreuna cu un niste bijuterii si un set de machiaj. Fara indoiala a fost cadoul perfect. Nimic nu ti s-a parut mai frumos decat o pereche de  pantofi super, putin machiaj si niste bijuterii frumoase. Cu toate credeam ca o pereche de pantofi ne fac mai frumoase si mai sofisticate, ca o pereche de pantofi cu toc ne schimba. Am crescut, iar aceasta idee despre pantofi a ramas neschimbata, ii iubim pentru ca ne dau un statut aparte si ii purtam la ocazii speciale.

 

Pantofii cu toc apar in carti, reviste, filme, postere. Daca initial au fost creati pentru a ne proteja piciorul si a ne asigura o oarecare mobilitate, acest lucru s-a schimbat. Acum au devenit o obsesie a zilelor noastre. Femei tinere sau mai in varsta aleg sa ii poarte, chiar daca nu sunt foarte confortabili. Indiferent de ce se spune, ca nu sunt confortabili si ca pot cauza probleme, stim ca femeilor le place sa poarte pantofi cu toc.

 

In general, femeile poarta pantofi cu toc pentru o tinuta cat mai atragatoare, nu pentru confort. E greu sa nu te simti frumoasa cu tocuri in picioare. Creaza iluzia de picioare mai lungi si scot in evidenta feminitatea. In acest caz, o pereche de pantofi super, cu siguranta vor da mai multa incredere. De obicei, femeile mai scunde tind sa poarte pantofi cu toc. Acest lucru arata ca pantofii cu toc reprezinta o modalitate de a depasi unele complexe legate de inaltime.

 

Chiar daca sunt frumosi, arata bine, si dau femeilor mai multa incredere atunci cand ii poarta, pantofii cu toc nu fac deloc bine picioarelor si spatelui. Multa lume nu realizeaza ca pantofii pot cera un disconfort serios al picioarelor, care de asemenea poate accentua durerile de spate. Purtarea lor reprezinta un pericol pentru articulatii si coloana vertebrala.

Mersul pe tocuri determina o modificare a centrului de greutate ce creaza o curbare accentuata a coloanei lombare, care poate avea efecte mult mai grave. Si genunchii au de suferit din cauza ca se creaza o presiune de 20-25% ori mai mare. Instabilitatea data de pantofii cu toc poate duce la aparitia entorselor de glezna sau a fracturilor.

 

Asadar, atunci cand ne dorim o pereche de pantofi super, trebuie sa avem grija cum ii alegem si cat de mult ii purtam. Chiar daca sunt frumosi, ne plac, ne fac sa aratam mai frumoase, purtate mult timp pot avea efecte neplacute asupra sanatatii noastre. O pereche de pantofi super ne pot scoate in evidenta, transformand o tinuta banala in ceva extrem de stilat. Femeile iubesc tocurile si indiferent de disconfort,  nicio femeie nu va renunta la ei.

 

Pantofi super gasesti la Matar, alege-i pe cei mai frumosi si ai gija cum ii porti!