Avantajele unui teren de sport acoperit

Este foarte frustrant sa doresti sa faci sport si sa nu ai unde. De cele mai multe ori, sportivii trebuie sa renunte la activitatile lor preferate din cauza vremii neprielnice. Fie ca e prea frig, prea cald, ploua sau ninge, toate aceste situatii iti pot incetini performantele. Desi uneori este bine sa iti practici sportul pe vreme nefavorabila pentru a-ti creste performantele, este mult mai placut sa o faci in conditii meteo optime. Aici intervin avantajele unui teren de sport acoperit de calitate.

Avantajul principal al unui teren de sport acoperit este, evident, protectia pe care o ofera sportivilor. Desi astfel de tipuri de terenuri sunt folosite in mare parte de sportivi amatori, terenurile de sport acoperite sunt practice si pentru sportivii profesionisti. De exemplu, chiar in ziua si la ora la care o echipa de fotbal are antrenament incepe o furtuna cu grindina, nu foarte mare dar care totusi poate pune vietile jucatorilor in pericol. Antrenamentul nu poate fi amanat dar poate fi relocat pe un teren de fotbal acoperit.

 

Motivul pentru care un teren de sport acoperit este atat de practic pe vreme rea sta in prelata cu care este acoperit. Prelata este din PVC si are insertie textila. Aceasta combinatie de materiale o face atat rezistenta cat si impermeabila. Fie ca e vorba doar de ploaie sau zapada sau chiar si grindina si vant puternic, prelata rezista si ofera si un plus de siguranta. Pentru a creste rezistenta prelatei, este nevoie ca aceasta sa fie tensionata pe structura metalica a cortului. Tensiunea, impreuna cu insertiile textile creaza un adevarat scut impotriva intemperiilor.

 

Structura metalica ajuta si ea foarte mult la rezistenta terenului de sport acoperit, fiind creata din otel. Dar nu doar materialul structurii este important ci si forma profilelor. Se foloseste o forme rectangulara pentru a creste rezistenta cortului.

 

Asadar, un teren de sport acoperit este mult mai mult decat un simplu balon care sa te protejeze de vreme rea in timpul antrenamentelor sau a unui meci amical. Un astfel de teren de sport este creat special pentru a oferi atat confort termic si un spatiu uscat cat si siguranta jucatorilor care ii trec pragul. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste terenuri de sport si ce presupune constructia lor, contacteaza o firma specializata in astfel de executii.