optimizare site

Mituri despre tehnicile de optimizare site folosite de …

Optimizare site

Optimizarea site-ului este (sau ar trebui sa fie) unul dintre primele puncte de pe lista de lucruri de facut atunci cand se pun bazele unui nou site. Iar desi multi detinatori de siteuri aleg sa invete singuri metode de optimizare si sa le aplice siteului, unii apeleaza la profesionisti in domeniu.

optimizare siteStrategiile de optimizare site sunt numeroase, unele conform regulilor impuse de Google, altele putin mai “nonconformiste”, dar exista multi specialisti in optimizarea siteurilor care promit sa aduca beneficii incantatoare. Dar in realitate, multe promisiuni sunt mituri nefondate.

Iata in continuare cateva dintre cele mai comune promisiuni desarte ale specialistilor in tehnici de optimizare site.

 Pozitia garantata in motoarele de cautare

Firmele de optimizare site isi conving clientii sa semneze contractele prin garantarea pozitiei in motoarele de cautare. In acest caz ori presupunem ca au beneficiat de ajutorul unui clarvazator, ori judecam rational. Cine poate stabili pozitia unui site in cadrul unui motor de cautare? Algoritmul specializat al respectivului motor de cautare, algoritm care se schimba periodic si nu poate fi prevazut de catre nimeni, nici macar de catre programatorii care lucreaza la el.

Revenind la specialistii in optimizare site, acestia nu au cum sa garanteze o anume pozitie intr-un motor de cautare, pot doar prezenta dovezile din trecut ale muncii lor, care sa ofere clientului o anume credibilitate fata de performanta acestora. Singurele pozitii care pot fi garantate in procesul de optimizare site sunt cele platite, care se obtin prin metode diferite de cele organice, naturale.

Firmele sau persoanele care ofera garantia unei anume pozitii sunt spammeri care mizeaza pe apetitul clientului pentru a avea o garantie, fie ea si ireala.

Permanenta pozitiei de top in motoarele de cautare

Alt mit foarte comun care atrage clientii ca mierea este garantarea unei pozitii de top permanente in motoarele de cautare. Rationamenul este acelasi: viitorul nu poate fi prezis de catre specialistii in optimizare site. Aparitia unor noi pagini web zilnic si diversele modificari asupra celor existente produc fluctuatii normale in clasamentul siteurilor. Schimbarile asupra metodelor de indexare a siteurilor sunt alt factor care schimba permanent pozitia.

Popularitatea linkurilor

Multe firme de optimizare site practica utilizarea fermelor de linkuri (legaturi) si folosesc domenii expirate, metode care pot avea succes imediat, dar, pe termen lung duc la coborarea in clasamentul motorului de cautare sau chiar blocarea siteului. Dezvoltarea legaturilor de calitate in cadrul optimizarii unui site este un proces de durata.

Terminarea lucrului la site

Tehnicile de optimizare site pot fi definitivate, dar procesul continua pe toata durata existentei siteului. Din cauza modificarilor permanente care au loc in algoritmii de indexare si in toate siteurile care alcatuiesc vasta lume online, metodele de optimizare site presupun o modificare continua a scriptului si a continutului siteului.

Toate aceste mituri se pot modifica odata cu modificarea algoritmilor de indexare, ceea ce inseamna ca valoarea lor de adevar se poate schimba la un moment dat. Insa o buna cunoastere si aplicare a tehnicilor de optimizare site va oferi o vizibilitate buna a acestuia timp indelungat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.