web design realizare site

6 Greseli de web design pe care le fac firmele mici si mijlocii

Web design

In epoca Web 3.0 sunt putine firme care nu au inca o prezenta in mediul online, mai precis, un site.

Web design-ul de calitate se dovedeste a fi o provocare greu de trecut pentru majoritate posesorilor de site-uri, care ajung sa realizezi prea tarziu pierderile. Iar fiindca la romani “gratis este mai bun”, patronii afla ca un site ieftin este o carte de vizita patata iremediabil.

web design

Exista greseli de web design foarte comune care pericliteaza orice site si indeparteaza posibilii clienti, ceea ce nu este de dorit atunci cand fiecare click conteaza.

  1. Ignorarea clientilor-tinta este una dintre cele mai comune greseli de web design pe care o poate face o firma atunci cand se hotaraste sa-si creeze un website. Datele demografice si analiza acestora este baza de la care trebuie sa porneasca intregul proiect de webdesign. Tirul cu “gloante oarbe” asupra intregului auditoriu este o strategie fatala, lipsita de rezultate. Daca publicul tinta al afacerii tale sunt barbatii tineri, alege o paleta de culori plina de energie, un limbaj prietenos, un font simplu si optimzieaza site-ul pentru dispozitivele mobile.
  2. Un site prea sofisticat poate indeparta clientii. Web design-ul de succes urmeaza regulile modei: mai putin este mai mult. Daca utilizatorul nu gaseste in 3 secunde ceea ce vrea sa obtina de la tine atunci cand intra pe site, tocmai ai pierdut un client.
  3. Nu ai un scop clar, bine definit pentru a determina utilizatorul sa actioneze. “Call to action” cum este denumit in industrie, este scopul in care a fost creat site-ul. Un web design bun raspunde imediat la intrebarea “si acum ce mai fac?”.
  4. Nu oferi date de contact. Un web design care nu integreaza la vedere datele de contact ale firmei este similar unei carti de vizita fara nume si numar de telefon. Ajuns pe site-ul firmei tale, utilizatorul va dori sa aiba un contact direct cu o persoana din firma printr-un email sau telefon. Daca nu reuseste sa gaseasca datele de contact, va renunta si va trece la alt site.
  5. Lipseste optimizarea pentru telefoane mobile si retele de socializare. In epoca vitezei, cand timpul nu mai are rabdare, posibilii clienti au si mai putina rabdare sa caute o informatie. Integrarea retelelor de socializare in web design este esentiala pentru a deveni accesibil in mediul online, ca si optimizarea site-ului pentru telefoanele mobile.
  6. Investitia prea mare sau prea mica intr-un site face diferenta intre succes si esec. Numeroase companii mici au site-uri complexe, foarte scumpe, a caror investitie nu a fost (si nu va fi prea curand) recuperata. In cealalta extrema, exista site-uri ieftine, de ocazie sau chiar lucrate de catre nepotul datornic care “se pricepe” la web design. Acestea reusesc sa transmita utilizatorului lipsurile si creeaza o imagine saracacioasa firmei.

Un site trebuie privit ca o investitie de catre firme si posesorii de bloguri. Investesti intr-o carte de vizita online care va fi vazuta de catre sute sau mii de oameni, toti posibili clienti. Nu trebuie si nici nu ai cum sa ii impresionezi pe toti, ci doar pe aceia care reprezinta publicul tau tinta. Iar acei oameni trebuie sa-si faca o impresie corecta despre tine si afacerea ta, lucru posibil cu ajutorul unui web design de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.