Ce efecte are mierea

Mierea este unul dintre cele mai bune produse pe care natura ni le-a putut oferi. Proprietatile sale extrem de benefice pentru organismul uman sunt folosite inca din stramosi. Acest preparant absolut natural are o serie de proprietati ce pot rezolva multe probleme de sanatate si intari sistemul imunitar. Nu trebuie sa ne lipseasca din meniu in nicio zi, o putem prepara chiar noi sau o putem cumpara din magazinele apicole naturiste.

miere-de-salcam-300x300Mierea trateaza o serie de afectiuni, are un efect antiseptic, dar si curativ. Se stie din popor ca ranile se pot vindeca mai usor daca sunt tratate cu miere.De asemenea, putem utiliza acest produs natural si pentru a trata arsurile minore sau pe cele usoare. Se intampla mai ales atunci cand gatim sa ne provocam mici arsuri, mierea este un excelent curator care poate vindeca eficient si repede. Proprietatile sale de hranire si regenerare a pielii fac ca mierea sa reuseasca mult mai repede vindecarea tesuturilor, fara a lasa cicatrice. Metodele acesta au fost utilizate si testate inca din cele mai vechi timpui, oamenii apeland la proprietatile mierii pentru a scapa de durere si semne.

Iata ce trebuie sa faci daca ai suferit o arsura. Sa racoresti zona afectata in cel mai scurt timp posibil, astfel vei evita ca leziunile sa se extinda pe piele sis a se agraveze. Este indicat sa folosesti apa rece de la robinet pentru a raci zona afectata pana la un nivel suportabil, folosirea ghetii este strict interzisa. Ceea ce te va ajuta si iti va ameliora durerea este mierea. Aplica din abundenta miere peste rana pana o acoperi. Apoi, acopera zona afectata cu folie curate din plastic, avand grija sa pastrezi un strat de miere intre arsura si folie. Fixeaza aceasta folie din plastic cu un bandaj din tifon sau din cauciuc si nu umbla la ea timp de doua zile. Dupa ce trec cele 48 de ore, poti inlatura bandajul sa verfici daca zona este sau nu infectata. De obicei, nu trebuie sa existe niciun fel de infectie deoarece pielea a fost sterilizata. Rana se va vindeca in totalitate daca vei evita spalarea ei si vei aplica in continuare miere. Continua asa pana cand pielea isi capata aspectul ei normal, si urmele arsurii nu se mai vad atat de puternic.

Mierea are un extraordinat efect curative, dar si antiseptic putand fi folosita cu succes pentru ameliorarea tusei. O lingurinta de miere pusa intr-o cana de lapte are rolul de a intari imunitatea, astfel ca ar trebui in fiecare sa respectam acest mic ritual. Si bolnavii de tuberculoza se pot trata cu acest produs natural daca respecta urmatoarea reteta: se amesteca 100 g de miere, 100 g de unt, 100 g de untura de gasca (o gasesti la magazinele de produse naturiste sau in piata), 15 g de aloe şi 10 g de cacao. Acest preparat poate fi un adevarat remediu pentru cei ce se confrunta cu o asemenea afectiune.

Intrati pe site-ul polen-crud.ro si cumparati din magazinul nostru apicol cea mai buna miere de salcam sau orice alt sortiment de miere.